jan. 07., H | ÚjSzövetség Gyülekezet

3 hetes ima és böjt

2019-ben is ismét 3 hetes ima és böjt alkalmakat fogunk tartani, melybe te is csatlakozhatsz! Ha szeretnél részese lenni az imának és böjtnek, regisztrálj most és minden héten fogunk értesíteni az imatémákról!
Registration is Closed
3 hetes ima és böjt

Idő és helyszín

2019. jan. 07. 0:00 – 2019. jan. 27. 0:00
ÚjSzövetség Gyülekezet, Miskolc, Nagyváthy János utca 6, Hungary

Az eseményről

Dán.10,2-4 „Azokban a napokban (az év 1. hónapjában!) én, Dániel, gyászoltam három egész héten át. Ízletes ételt nem ettem, húst és bort nem vettem a számba, olajjal sem kentem meg magamat, amíg el nem telt a három hét.”

Dán.10,12 „Ne félj, Dániel, mert az első naptól fogva, hogy rászántad magad a dolgok megértésére megalázkodva Istened előtt, meghallgatta szavadat Isten…”

Úgy hisszük, hogy az idei három hetes böjt fő célja és üzenete: a VÁLTOZÁS.

Róma.12,1-2 „Az Isten irgalmára kérlek tehát titeket, testvéreim, hogy okos istentiszteletként szánjátok oda testeteket élő és szent áldozatul, amely tetszik az Istennek; és ne igazodjatok e világhoz, hanem változzatok meg értelmetek megújulásával, hogy megítélhessétek: mi az Isten akarata, mi az, ami jó, ami neki tetsző és tökéletes.”

Tervezett tematika:

1. hét a személyes életünkben való megszentelődés, megerősödés (hit, engedelmesség)

2. hét országunk és nemzetünk megújulása, megváltozása

3. hét az Egyház és a helyi gyülekezeteink megújulására összpontosítunk.

A böjt formáját minden gyülekezet és böjtöt vállaló testvér szabadságban és felelősen az Úrtól vegye el! Pl. az első héten léböjtöt, a második, harmadik héten „dánieli böjtöt” javasolunk. Fontosabb, hogy lehetőleg kizárjunk minden figyelemelterelő és időrabló tényezőt, és egyénileg ill. testületileg is megalázzuk magunkat Isten előtt (Jak.4,8-10), keressük az Úr arcát (2.Krón.7,14), kutassuk az Ő Szavát, szinkronizálódjunk az Ő mennyei akaratával, terveivel és értékrendjével. Ezen nemes célok érdekében hasznos lehet még az „internet- és egyéb média-böjt” gyakorlása is a 3 hét alatt.

Ézs.43,18-19 „Ne a régi dolgokat emlegessétek, ne a múltakon tűnődjetek! Mert Én ÚJAT cselekszem, most kezd kibontakozni, majd megtudjátok! MÁR készítem az utat a pusztában, a sivatagban folyókat fakasztok.”

Jer.11,5 „Hogy beteljesítsem az esküvést, amellyel megesküdtem a ti atyáitoknak, hogy nekik adom a tejjel és mézzel folyó földet …”

Ézs.60,17 „… teszem fejedelmeiddé a békességet, és elöljáróiddá az igazságot.”

Registration is Closed

Esemény megosztása